x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce au găsit rușii în bagajul unui angajat al Ambasadei SUA

Ce au găsit rușii în bagajul unui angajat al Ambasadei SUA

09 Mar 2019   •   18:07
Ce au găsit rușii în bagajul unui angajat al Ambasadei SUA

Un obuz de mortieră neutralizat a fost găsit în bagajele unui angajat al Ambasadei SUA în Rusia, au indicat autorităţile ruse, citate de media locale, Moscova calificând incidentul drept ''o provocare'', relatează AFP.
În timpul unei verificări la intrarea într-un terminal al aeroportului moscovit Şeremetievo - cel mai important din ţară - ''un obiect asemănător unui obuz de mortieră a fost găsit în bagajele unui angajat al ambasadei SUA'', a afirmat pentru agenţia Ria Novosti o sursă a Ministerului rus de Externe.
''Specialişti în deminare au confirmat că este vorba despre un obuz cu detonator, dar fără material exploziv'', a precizat sursa, vorbind despre ''o provocare''.
''S-ar părea că SUA încearcă să testeze fiabilitatea securităţii Rusiei nu numai în exterior, organizând periodic raiduri provocatoare cu nave de război şi avioane în apropiere de frontierele noastre, ci şi în interior, şi aceasta cu implicarea unor angajaţi ai ambasadei sale'', a denunţat MAE rus, citat de agenţie.
Potrivit diplomaţiei ruse, persoana în cauză are legături cu armata americană şi că a afirmat că transporta acest obiect pentru ''colecţia sa personală''.
După ce a ratat cursa, americanul a fost autorizată să plece la New York, dar fără obuz.
Moscova a afirmat că a informat ambasada americană din Rusia despre acest incident şi că aşteaptă explicaţii. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ambasada sua rusia