x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce spune MAE despre incidentul de la consulatul României la Bruxelles

Ce spune MAE despre incidentul de la consulatul României la Bruxelles

09 Feb 2018   •   20:50
Ce spune MAE despre incidentul de la consulatul României la Bruxelles

Activitatea Secţiei consulare a României la Bruxelles se desfăşoară în parametri normali, după alerta de antrax, iar acest eveniment nu a afectat integritatea şi siguranţa cetăţenilor români şi a personalului diplomatic român, informează Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat transmis vineri AGERPRES. 

Un plic suspect a fost primit vineri în imobilul în care îşi desfăşoară activitatea Secţia Consulară a Ambasadei României la Bruxelles. 

"Reprezentanţii unei societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în acelaşi imobil cu Secţia Consulară a Ambasadei României la Bruxelles au semnalat poliţiei prezenţa unui plic care conţinea o pulbere albă", arată sursa citată. 

În urma acestei sesizări, ca măsură de precauţie, autorităţile belgiene au aplicat procedurile standard, intrarea în imobil fiind izolată, fără a afecta activitatea de lucru cu publicul a Secţiei Consulare, precizează MAE. 

"Reprezentanţii poliţiei au comunicat reprezentanţilor Ambasadei faptul că nu există motive de îngrijorare şi că au fost îndeplinite procedurile standard, aplicabile în astfel de situaţii", subliniază MAE. AGERPRES

×