x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce spune PARTIDUL despre starea de sănătate a LIDERULUI UNIC, Kim Jong-Un

Ce spune PARTIDUL despre starea de sănătate a LIDERULUI UNIC, Kim Jong-Un

05 Oct 2014   •   09:35
Ce spune PARTIDUL despre starea de sănătate a LIDERULUI UNIC, Kim Jong-Un

Un responsabil cu rang înalt din cadrul partidului aflat la putere în Coreea de Nord a afirmat în cursul unei vizite efectuate la Seul că liderul nord-coreean Kim Jong-Un nu are probleme de sănătate, informează AFP. 

'Nu este nicio problemă cu sănătatea secretarului (general al partidului comunist) Kim', a declarat oficialul nord-coreean Kim Yang-Gon, citat în cursul unei emisiuni televizate de ministrul sud-coreean al unificării, Ryoo Kihl-Jae, responsabil cu afacerile nord-coreene. 

Kim Yang-Gon a făcut parte dintr-o delegaţie alcătuită din trei lideri ai regimului de la Phenian care au încheiat sâmbătă o vizită extrem de rară şi neaşteptată la Seul în cursul căreia Coreea de Nord şi de Sud au convenit să relanseze dialogul bilateral. 

Vizita a intervenit într-un moment în care în Asia circulau numeroase zvonuri legate de situaţia lui Kim Jong-Un, care nu a mai fost văzut în public în ultima lună. Nepotul lui Kim Ir-sen, întemeietorul regimului comunist, în vârstă de 30 sau 31 de ani, nu a mai apărut la televiziunea de stat de pe 3 septembrie. 

În iulie, el a fost văzut mergând cu dificultate cu ocazia comemorării a 20 de ani de la moartea lui Kim Ir-sen. 

Instalat la putere după moartea tatălui său, Kim Jong-Il, la sfârşitul lui 2011, Kim Jong-Un a fost absent, printre altele, la sfârşitul lui septembrie, cu prilejul unei sesiuni a Adunării populare supreme care se reuneşte o dată sau de două ori pe an pentru a aproba deciziile partidului unic de inspiraţie leninistă. (Agerpres)

×