x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce spune regizorul filmului care i-a adus moartea ambasadorului SUA în Libia (VIDEO)

Ce spune regizorul filmului care i-a adus moartea ambasadorului SUA în Libia (VIDEO)

12 Sep 2012   •   14:13
Ce spune regizorul filmului care i-a adus moartea ambasadorului SUA în Libia  (VIDEO)

Regizorul Sam Bacile a fost nevoit sa-si gaseasca o ascunzatoare, dupa ce, din cauza filmului sau, 'Innocence of Muslims', ambasadorul SUA in Libia si trei functionari americani si-au pierdut viata intr-un atac, informeaza nydailynews.com.

Din cauza filmului, protestatarii au atacat si ambasada SUA din Cairo.

Regizorul este cetatean israeliano-american si locuieste in California. Sam Bacile, in varsta de 56 de ani, a declarat prin telefon ca islamul este un "cancer", iar filmul sau este o declaratie politica provocatoare care condamna religia islamica. "Este un film politic. Statele Unite au pierdut foarte multi bani si oameni in razboaiele din Irak si Afganistan, dar noi ne luptam cu idei. Islamul este un cancer", a spus Sam Bacile.

Filmul “Innocence of Muslims' are o durata de doua ore si a costat cinci milioane de dolari, obtinuti din donatiile a peste 100 de evrei. “Innocence of Muslims' a fost realizat in 3 luni, in vara anului trecut, cu 59 de actori si 45 de persoane in spatele camerei de filmat. Potrivit filmului, Mohammed este o inselatorie.

Mai multi protestatari au atacat marti seara sediul consulatului american din Bengazi, manifestantii fiind suparati pe faptul ca “Innocence of Muslims' insulta, potrivit lor, personalitatea Profetului Mohammed. In atac, ambasadorul SUA in Libia, J. Christopher Stevens, si trei functionari americani si-au pierdut viata.

×
Subiecte în articol: atac islam libia mohammed