x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cea mai mare scurgere de date din istorie

Cea mai mare scurgere de date din istorie

29 Mar 2019   •   16:29
Cea mai mare scurgere de date din istorie

Datele personale a aproximativ un miliard de persoane au fost publicate online de către o companie de marketing, care după scurgerea de date a dispărut fără urmă, potrivit Daily Mail.

Adresele de email a 982 de milioane de persoane au fost listate în ceea ce cercetătorii au numit „cea mai mare scurgere de date” din istorie. Informațiile personale includ numele, sexul, data nașterii, locul de muncă, cât și detalii despre conturile de social media și chiar adresele.

Cercetătorii din domeniul sănătății au descoperit scurgerea de informații într-o bază de date creată de Verifications.io. Firma oferea un serviciu de „validare a e-mailului pentru întreprinderi”, care permitea altor firme de marketing să verifice dacă adresele de e-mail pe care le-au strâns sunt reale.

Verifications.io a fost închis după ce scurgerea de informații a fost descoperită. Nu se știu multe despre oamenii din spatele site-ului.

Site-ul a fost închis după ce expertul în securitate cibernetică, Bob Diachenko, a descoperit scurgerea de date. Nu se știe încă dacă datele au fost accesate.

×
Subiecte în articol: scurgere de date verifications.io