x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cea mai mică fată din lume care măsoară 68 cm a început prima zi de scoală

Cea mai mică fată din lume care măsoară 68 cm a început prima zi de scoală

24 Sep 2012   •   08:17

Cea mai mica fata din lume, Charlotte Garside a facut un mare pas luna aceasta, incepand prima zi de scoala.

Fata in varsta de 5 ani masoara 68 de cm inaltime si cantareste 4 kilograme, fiind la fel de mare si usora cat un nou nascut.
Saptamana trecuta ea s-a alaturat copiilor de varsta ei in sala de clasa pentru prima data.

Parintii fetei Scott si Emma s-au luptat sa-i ofere o viata cat mai normala copilului lor. Charlotte s-a nascut cu o forma rara de nanism primordial astfel incat nici medicii nu au nici macar un nume pentru aceasta boala.

In ciuda faptului ca medicii i-au avertizat pe parinti ca ea ar putea muri inainte de varsta de un an, Charlotte s-a dezvoltat intr-un copil zgomotos si aciv ca oricare altul.
''Desi este un copil dintr-o mie cu probleme rare de sanatate, ea nu este genul de persoana care sa stea retrasa'' a declarat pentru dailymail, mama copilului. ''Este mica dar are o personalitate masiva si vrea sa faca tot ceea ce un copil normal de cinci ani ar face. Cand s-a nascut, Charlottle cantearea mai putin de 1 kilogram si masura in jur de 25 de cm astfel noi eram nevoiti sa o imbracam in hainute de papusi''.

Datorita unui sistem imunitar slabit si unor chisturi pe ficat, dezvoltarea mentala si fizica a fetei s-a oprit momentan.

×
Subiecte în articol: copil scoala fata