x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cea mai tânără persoană din Europa care a decedat din cauza infecției cu coronavirus

Cea mai tânără persoană din Europa care a decedat din cauza infecției cu coronavirus

27 Mar 2020   •   14:02
Cea mai tânără persoană din Europa care a decedat din cauza infecției cu coronavirus

O adolescentă de 16 ani din Franța a decedat din cauza infectării cu virusul COVID-19. Ea a murit pe 25 martie și nu avea afecțiuni medicale preexistente. Se crede că este cea mai tânără persoană din Europa care fost răpusă de această viroză, relatează dailymail.uk. 

Julia A. a fost dusă de părinții ei la medicul de familie, după care a fost transferată la spitalul Necker din Paris, unde a și murit. Boala a debutat cu o ușoară tuse, în urmă cu o săptămână. 

„Trebuie să încetăm să credem că virusul său afectează doar persoanele în vârstă. Nimeni nu este invincibil împotriva acestui virus mutant. Julie a avut doar o tuse ușoară săptămâna trecută. S-a înrăutățit în week-end-ul trecut, iar luni am mers să vedem un medic de familie. Nu avea probleme de sănătate. Plămânii ei nu au reușit să lupte cu boala. Medicii au făcut tot ce au putut dar n-au reușit să o salveze", povestește sora ei, Manon. 

Tânăra locuia împreună cu familia în Longjumeau, districtul Essonne, aflat în sudul Parisului. La înmormântare vor putea să participe doar 10 persoane, potrivit restricțiilor de circulație impuse în Franța la 17 martie. 

Sora sa a mai povestit că Julie era veselă, iubită de familie și prieteni, îi plăcea să cânte și să danseze. Un coleg de liceu al acesteia a spus că era amuzantă, amabilă, ambițioasă. 

 

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: coronavirus franta