x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ceartă pe piaţa care ar trebui numită după românca ucisă

Ceartă pe piaţa care ar trebui numită după românca ucisă

de Carmen Plesa    |    22 Oct 2010   •   00:00

Polemicile legate de cazul Maricica Hăhăianu continuă în Italia. De data aceasta, tema e numirea unei pieţe din Roma, mai precis cea în care a fost ucisă infirmiera româncă, după numele acesteia.



Propunerea a venit din partea unor consilieri ai Primăriei din Roma, însă deja au apărut proteste vizavi de această idee, care urma să fie discutată ieri, în consiliul municipal al zonei în care se află piaţa.
"La reuniunea consiliului municipal va fi făcută această propunere. Să intitulezi o piaţă după o persoană care, înainte de a fi victimă, a fost protagonista unei agresiuni atât verbale, cât şi fizice împotriva lui Alessio Burtone îmi pare o exagerare. Dacă ar fi numită câte o piaţă din Capitală după numele fiecărei victime a violenţelor comise de români, nu ne-ar mai ajunge Roma. De aceea, voi fi prezent la reuniune pentru a-i cere preşedintelui municipiului X să nu facă un «proces de beatificare»", a declarat Stefano Tersigni, de la Fiamma Tricolore-Destra sociale.

Discuţia pe tema numirii pieţei nu sunt primele "scântei" politice izbucnite pe marginea cazului Maricica Hăhăianu, infirmiera româncă moartă după ce a fost lovită cu un pumn de italianul Alessio Burtone.
Primarul Romei, Gianni Alemanno, care a condamnat ferm gestul lui Burtone şi a anunţat că Primăria se va constitui parte civilă în procesul împotriva italianului, a fost nevoit să înfrunte critici venite de la colegii de partid. În timp ce italienii se ceartă între ei, soţul Maricicăi Hăhăianu a anunţat prin avocatul său că vrea să plece cât mai departe de Italia.

Familia infirmierei a mulţumit Primăriei din Roma pentru susţinerea acordată, dar a refuzat propunerea ca o ceremonie funerară să fie oficiată în capitala Italiei.
"Mă întorc în România. Vreau să plec cât mai departe posibil de Italia. Trebuie să organizez înmormântarea soţiei mele", a declarat Adrian Hăhăianu (38 de ani), prin intermediul avocatului său.
Comunitatea Sant'Egidio va organiza astăzi o rugăciune în staţia de metrou Anagnina, din Roma, locul în care Maricica Hăhăianu a fost agresată.

×
Subiecte în articol: externe