x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel mai bine păzit SECRET al lui Osama bin Laden, scos la iveală. Ce dezvăluie succesorul fostului lider Al-Qaida (VIDEO)

Cel mai bine păzit SECRET al lui Osama bin Laden, scos la iveală. Ce dezvăluie succesorul fostului lider Al-Qaida (VIDEO)

27 Sep 2012   •   07:40
Cel mai bine păzit SECRET al lui Osama bin Laden, scos la iveală. Ce dezvăluie succesorul fostului lider Al-Qaida (VIDEO)

Unul din cele mai bine pastrate secrete ale lui Osama bin Laden, fondatorul retelei teroriste Al-Qaida, a fost dezvaluit. Noul lider Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, a povestit intr-o noua inregistrare video ca bin Laden nu mai vedea cu un ochi, dupa un accident suferit pe cand era tanar, scrie Daily Mail.

Materialul video dureaza o ora si a fost realizat in urma cu aproximativ doua luni. Zawahiri povesteste despre viata fostului lider, caruia i-a succedat la conducerea retelei extremiste dupa ce a fost ucis in mai 2011, in Pakistan.

Liderul Al-Qaida mai spune ca bin Laden a fost membru al aripii saudite a Fratilor Musulmani, inainte de a fi exclus, pentru ca voia sa mearga sa lupte impotriva Uniunii Sovietice in Afganistan in anii '80.

Trimis in Pakistan pentru a transmite bani sustinatorilor jihadului, fondatorul retelei extremiste a sfidat ordinele Fratilor Musulmani si s-a angajat in lupta armata.

Zawahiri nu ezita chiar sa povesteasca situatii caraghioase sau sa recite versuri, intrebandu-l in mod repetat pe "directorul video" daca i-a mai ramas timp.

×