x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel mai BOGAT om al Rusiei a renunţat la TOT. Acum, el şi familia sa trăiesc ca în BIBLIE

Cel mai BOGAT om al Rusiei a renunţat la TOT. Acum, el şi familia sa trăiesc ca în BIBLIE

13 Dec 2013   •   09:31
Cel mai BOGAT om al Rusiei a renunţat la TOT. Acum, el şi familia sa trăiesc ca în BIBLIE

A avut tot. Faimă, bani, frumuseţe, putere. A candidat pentru preşedinţia Rusiei, a fost unul din cei mai respectaţi şi temuţi oameni ai ţării, a vrut să devină primarul Moscovei şi s-a luptat cu cei mai influenţi jucători de pe scena politică, dar a renunţat la tot ce îi oferea această viaţă.

Yachturile, maşinile de sute de mii de dolari, casele luxoase, haine de firmă, femeile frumoase au fost egale cu zero, atunci când German Sterlogov a ales.

Potrivit antena3, din 2005 şi-a luat familia şi s-a retras în munţi, într-un loc uitat de lume şi de Dumnezeu. Acolo German a început să trăiască cu adevărat - ca în vremurile biblice, spune el.

"Niciodată nu am dus o viaţă mai frumoasă, mai curată, mai bună. Am un trai împlinit şi interesant. Am regăsit fericirea şi iubirea în familia mea, am timp să vorbesc cu copiii mei şi cu soţia mea.

Nici acum, când mă uit în spate, nu îmi vine să cred că am reuşit să părăsim Moscova. Cu tot ce înseamnă ea: bani, invidie, mercantilism, ostilitate. Acum, cu greu pot descrie starea în care ne aflăm. Se aseamănă cumva cu gustul îngheţatei: trebuie să o guşti prima oară ca să te îndrăgosteşti de ea", spunea Sterligov pentru BBC.

“În primii doi ani de relaţie ne-am mutat de 23 de ori. El mă suna şi-mi spunea: «Împachetează, iar ne mutăm». În cercurile în care soţul meu activa aveau loc multe crime", îşi aminteşte Alyona, soţia miliardarului. În perioada în care German începea să îşi facă un nume în domeniul afacerilor, viaţa era extrem de periculoasă, iar ameninţările şi teama de a nu fi răpiţi îl făceau pe rus să gândească cu teamă la ziua de mâine.

"Niciodată nu mi-am dorit servitori, nu-mi plăcea ideea unor străini în casa mea. Dar întotdeauna a existat excepţia pe care am acceptat-o de dragul vieţii şi a siguranţei: bodyguarzii înarmaţi până-n dinţi. Dupa ce ne-am mutat în Moscova, înainte locuisem în Mayfair, Londra, am realizat că aceştia erau indispensabili. Eram foarte bogaţi într-o ţară în care majoritatea oamenilor nu erau avuţi, iar oamenii de afaceri erau ţintele favorite ale răpitorilor. Era îngrozitor. Întotdeauna aveam cel puţin două gărzi de corp cu mine, dar odată numărul acestora a ajuns la 60 pentru a mă supraveghea atât pe mine, cât şi pe copiii mei", a continuat Alyona.

Viaţa lui German a primit un "semn divin", spune el acum, la alegerile prezidenţiale din 2004, când câştigător pentru şefia statului a ieşit actualul preşedinte, Vladimir Putin.

Atunci s-a decis să plece din această lume coruptă. Şi-a luat soţia şi copiii şi a plecat. La 100 de kilometri, în pădurile care înconjoară Moscova, German şi-a construit o casă din lemn, pe care o îngrijeşte. Şi-a vândut averea la licitaţie, iar visurile sale politice au fost înlocuite cu speranţe pentru viitor.

Pe copii îi învaţă acasă: matematică, geografie, istorie - iar viaţa lor este frumoasă, simplă şi într-o perfectă comuniune cu natura şi cu cerul: "Îl simţim pe Dumnezeu mai aproape. Acum ştiu cum era ca Iisus să fie tâmplar. Este un lucru minunat".
 

×
Subiecte în articol: bogat Rusia familie biblie