x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel mai înalt zgârie-nori în spirală din lume va fi inaugurat în Dubai

Cel mai înalt zgârie-nori în spirală din lume va fi inaugurat în Dubai

04 Iun 2013   •   19:52
Cel mai înalt zgârie-nori în spirală din lume va fi inaugurat în Dubai

Emiratul Dubai va inaugura luni cel mai înalt zgârie-nori în formă de spirală din lume, care are o rotaţie de 90 de grade şi o înălţime de 310 metri, a anunţat compania constructoare, potrivit EFE.

Compania de investiţii şi dezvoltare imobiliară Cayan a anunţat, într-un comunicat de presă, că turnul, botezat Infinity, a costat peste 1.000 de milioane de dolari.

Lucrările de construcţie ale turnului au început în 2006 şi s-au finalizat în 2012. Clădirea adăposteşte, între altele, apartamente de lux, săli de conferinţă, terenuri de tenis, săli de sport şi piscină.

Preşedintele Consiliului Director al Cayan, Ahmed Mohamed al Hati, a declarat că proiectul a fost construit după cele mai înalte standarde internaţionale din domeniul construcţiilor şi a câştigat mai multe premii. Construcţia a fost proiectată de compania Skidmore, Owings and Merrill (SOM), care are în portofoliu şi celebrul turn Burj Jalifa din Dubai - cea mai înaltă construcţie din lume - care măsoară 828 metri înălţime şi are 124 de etaje, dar şi Sears Tower din Chicago (442 metri înălţime).

×
Subiecte în articol: zgarie-nori galaxia spirala dubai