x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel mai îndatorat om al planetei. Are de dat la bancă cât bugetul mai multor ministere la un loc

Cel mai îndatorat om al planetei. Are de dat la bancă cât bugetul mai multor ministere la un loc

04 Noi 2012   •   12:59
Cel mai îndatorat om al planetei. Are de dat la bancă cât bugetul mai multor ministere la un loc
Sursa foto: KENZO TRIBOUILLARD / AFP

Jerome Kerviel, un fost angajat al băncii franceze Societe Generale, care se ocupa de operațiuni de arbitraj, este cel mai îndatorat om al planetei, o sentință judecătorească obligându-l să returneze băncii 4,9 miliarde de euro.

Kerivel a fost implicat în tranzacții ilegale, gestionând fonduri de 50 de miliarde de euro, aparent fără știrea băncii. În perioada 2007 - 2008, acesta ar fi falsificat mai multe documente și ar fi obținut informații confidențiale accesând ilegal mai multe computere.

În timpul tranzacțiilor pe care le-a efectuat, acesta a adus pierderi de 4,9 miliarde de euro băncii.

Kerviel urmează să înceapă să-și plătească datoria în 2015, când va fi eliberat din închisoare. Acesta a pierdut și ultimul apel la sentința cu închisoarea.

Cum va reuși acesta să plătească cele 4,9 miliarde de euro? Profesorul în drept Frank Partnoy, de la universitatea din San Diego, spune că acest lucru este, evident, imposibil, însă adaugă că Jerome Kerivel va rămâne un om sărac, toată viața, indiferent cât de mult va câștiga.

"Evident că nu va putea plăti acești bani. Ce i s-a întâmplat lui Kerviel este echivalentul unei sentințe de închisoare pe viață, plus încă 100 de ani. Cel mai probabil, acesta va ajunge la un acord cu banca, prin care va fi obligat ca cea mai mare parte a veniturilor pe care le va realiza de-a lungul vieții să inte în conturile Societe Generale”. 

×