x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin 16 morţi, în urma exploziei unui autobuz în Pakistan

Cel puţin 16 morţi, în urma exploziei unui autobuz în Pakistan

16 Mar 2016   •   11:05

Cel puţin 16 persoane şi-au pierdut viaţa şi 24 au fost rănite în explozia unei bombe amplasate în interiorul unui autobuz care transporta funcţionari guvernamentali, miercuri, la Peshawar, cel mai mare oraş din nord-vestul Pakistanului, relatează AFP, citând oficiali locali.


Atentatul, care nu a fost încă revendicat, intervine la un an după lansarea unei ofensive militare majore în zonele tribale din nord-vestul Pakistanului.

Acoperişul autobuzului a fost smuls, iar geamurile pulverizate de suflul deflagraţiei, produse la o oră de vârf, în cartierul comercial Saddar din Peshawar, capitala provinciei Khyber Pakhtunkhwa.

Televiziunile au difuzat imagini cutremurătoare de la locul atentatului, cu răniţi plini de sânge, pe cale de a fi evacuaţi, încălţări şi rămăşiţe împrăştiate pe carosabil.

'Cel puţin 16 persoane au fost ucise şi peste 24 rănite în explozia unui autobuz ce transporta angajaţi ai guvernului', a indicat agenţiei franceze de presă un înalt responsabil al poliţiei pakistaneze, Mohammad Kashif.

Acest bilanţ a fost confirmat de surse poliţieneşti şi spitaliceşti, după ce o primă estimare consemna 10 morţi şi 27 de răniţi, dar bilanţul ar putea creşte întrucât foarte mulţi răniţi sunt în stare gravă.

Un dispozitiv exploziv improvizat cu o greutate de circa 4 kg, conţinând bile de metal, a fost ascuns în spatele celui de-al şaselea rând de scaune, a declarat un responsabil al poliţiei, Abbas Majeed. Acest dispozitiv exploziv a fost acţionat de la distanţă, conform primelor estimări ale poliţiei.

Atentatele sunt frecvente în provincia instabilă Khyber Pakhtunkhwa, unde se află Peshawar, precum şi în regiunea Baluchistan (sud-vest), la frontiera cu Afganistanul.

La 7 martie, talibanii au atacat un tribunal în oraşul Shabqadar, în apropiere de Peshawar, ucigând 18 persoane. În ianuarie, o facţiune talibană a revendicat asaltul asupra universităţii Charsadda, în care au murit 21 de persoane, în majoritate studenţi.

Acest din urmă atac a zdruncinat puternic sentimentul fragil de securitate, care reapăruse în această regiune din Pakistan după atacul împotriva unei şcoli din Peshawar la 16 decembrie 2014, semănând îndoială cu privire la eficienţa măsurilor de securitate luate de armată şi guvern.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: pakistan autobuz explozie Peshawar