x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin 27 de morţi şi circa 100 de răniţi în trei zile de lupte lângă Tripoli

Cel puţin 27 de morţi şi circa 100 de răniţi în trei zile de lupte lângă Tripoli

30 Aug 2018   •   18:05
Cel puţin 27 de morţi şi circa 100 de răniţi în trei zile de lupte lângă Tripoli

Cel puţin 27 de persoane au fost ucise şi circa o sută au fost rănite, dintre care majoritatea civili, în trei zile de lupte între miliţii rivale la sud de capitala libiană Tripoli, potrivit unui nou bilanţ dat publicităţii joi de Ministerul Sănătăţii din Libia, informează AFP. 

Luptele au izbucnit luni în suburbiile din sudul capitalei şi au continuat până miercuri, în pofida unui armistiţiu anunţat marţi şi care nu a fost respectat. 

Confruntările înregistrau o pauză joi, după un acord de încetare a focului anunţat de demnitari din oraşele din vestul Libiei, însă nu este clar dacă cele două tabere rivale vor continua să-l respecte. 

Fayez al-Sarraj, şeful guvernului de uniune naţională (GNA) din Libia, recunoscut de comunitatea internaţională, a însărcinat forţele din regiunile vestice şi din centrul ţării să vegheze asupra respectării noului armistiţiu. 

După înlăturarea de la putere a lui Mouammar al-Gaddafi, în 2011, capitala libiană se află în centrul unei lupte pentru influenţă între miliţiile în căutare de bani şi putere. 

Sute de migranţi au rămas fără hrană şi apă în centre deţinute de guvernul libian în capitala libiană Tripoli după ce gardienii au fugit în urma ciocnirilor care au avut loc între grupări armate rivale în ultimele zile. Aproximativ 400 de persoane au rămas fără hrană în centrul de detenţie Ain Zara deţinut de guvernul libian susţinut de ONU. Ain Zara face parte dintr-o reţea de centre din Libia unde sunt deţinuţi migranţi găsiţi de gărzile de coastă în timp ce încercau să ajungă în Italia în ambarcaţiuni cu ajutorul traficanţilor de persoane, preciza miercuri Reuters.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: tripoli libia lupte militanti