x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin 3 persoane au fost executate în Iran, în acest an

Cel puţin 3 persoane au fost executate în Iran, în acest an

07 Feb 2018   •   16:02
Cel puţin 3 persoane au fost executate în Iran, în acest an

Cel puţin trei persoane au fost executate prin spânzurare în Iran, în acest an, pentru fapte săvârşite când erau minori, potrivit organizaţiei Human Rights Watch, scrie The Independent.

Amirhossein Porjafa, în vârstă de 18 ani, a fost spânzurat pe 4 ianuarie, în nordul oraşului Karaj, pentru acuzaţii de viol şi crimă faţă de un copil în vârstă de trei ani, fapte săvârşite când avea 16 ani.

Pe 30 ianuarie, Mahboubeh Mofidi of Nowshahr, în vârstă de 20 de ani, căsătorită de la vârsta de 13 ani, a fost executată, fiind acuzată că şi-a ucis soţul, când avea vârsta de 17 ani.

De asemenea, pe 30 ianuarie, în sudul Iranului, Ali Kazemi a fost executat pentru că a omorât pe cineva într-o bătaie pe stradă, când avea vârsta de 15 ani.

Datele colectate de grupurile locale pentru drepturile omului, HRW şi Amnesty International, au descoperit greşeli semnificative în toate cele trei cazuri, cărora autorităţile nu ar fi trebuit să le acorde pedeapsa cu moartea, potrivit HRW.

Iran a introdus pedeapsa cu moartea pentru o mare varietate de acuzaţii, de la revoluţia din 1979, inclusiv pentru traficul de droguri şi pentru infracţiuni religioase.

Cel puţin 25 de persoane au fost executate pentru infracţiuni comise când erau copii, în Iran, din anul 2014, potrivit organizaţiei pentru drepturile omului din Iran.

 

×