x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin 36 de morţi în urma unor atentate împotriva creştinilor în Nigeria

Cel puţin 36 de morţi în urma unor atentate împotriva creştinilor în Nigeria

de Mediafax    |    18 Iun 2012   •   08:22
Cel puţin 36 de morţi în urma unor atentate împotriva creştinilor în Nigeria

Cel putin 36 de persoane au murit duminica in mai multe atentate comise impotriva a trei biserici din statul Kaduna (nordul Nigeriei) si in revoltele crestinilor care au urmat dupa aceste atacuri, intr-o regiune afectata in mod periodic de violentele gruparii islamiste Boko Haram, informeaza MEDIAFAX.

Potrivit politiei, 16 persoane au fost ucise in urma exploziilor produse in trei biserici, iar un oficial al Crucii Rosii din orasul Kaduna a declarat pentru AFP ca echipele de salvare au "recuperat pentru moment cadavrele a 20 de persoane", majoritatea arse de vii.

Un bilant precedent anunta 21 de morti si 101 raniti.

Atentatele, intre care atacuri sinucigase, au avut loc intr-un interval de aproape o ora la Zaria si Kaduna, cele doua orase principale ale statului cu acelasi nume, unde autoritatile locale au decretat o interdictie de circulatie de 24 de ore.

Atacurile nu au fost revendicate, dar grupul islamist Boko Haram, autorul a numeroase atentate anticrestine, a declarat recent ca va continua sa atace bisericile.

In urma acestor atentate, numerosi crestini furiosi s-au razbunat pe musulmani intr-o suburbie majoritar crestina din orasul Kaduna.

Protestatarii, in special tineri crestini, au escaladat baricadele pe un drum care duce spre sud, spre capitala federala Abuja, in special in localitatile Trijania, Gonin Gora si Sabon Tasha, atacand soferii ce pareau musulmani.

Un corespondent al AFP a vazut zece cadavre ale acestor victime linsate si evacuate la morga.

×
Subiecte în articol: atentate victime explozii creştini