x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puțin 42 de morți într-un atac împotriva ultimei redute a grupării Stat Islamic

Cel puțin 42 de morți într-un atac împotriva ultimei redute a grupării Stat Islamic

26 Ian 2019   •   17:30
Cel puțin 42 de morți într-un atac împotriva ultimei redute a grupării Stat Islamic

Cel puţin 42 de persoane - combatanţi ai grupării Stat Islamic (SI) şi civili - au fost ucise într-un atac cu rachete care a vizat ultima redută jihadistă din estul Siriei, a indicat sâmbătă Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), citat de AFP. 

Rachetele, cu rază scurtă de acţiune, au fost trase vineri seara de către coaliţia internaţională antijihadistă condusă de Washington, care intervine în sprijinul combatanţilor kurzi şi arabi ai Forţelor democratice siriene (FDS), potrivit OSDO. 

Statul Islamic, confruntat cu ofensiva FDS, care îşi continuă înaintarea în teren de mai multe luni, nu mai deţine decât câteva cătune şi terenuri agricole în estul Siriei, nu departe de frontiera cu Irakul, precizează OSDO. 

Atacul de vineri a vizat un sector în care SI este încă prezent, în apropiere de satul Baghouz. Au fost lovite case situate pe terenurile agricole, înregistrându-se 42 de morţi, inclusiv 29 de jihadişti, potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahman. 

Printre victime s-ar afla şi 13 civili, inclusiv şapte sirieni membri ai aceleiaşi familii, rudele unui combatant jihadist, a afirmat directorul OSDO, precizând că ceilalţi şase civili sunt irakieni.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: stat islamic atac atac cu rachete siria