x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puțin 5 soldați yemeniți au fost uciși în două atentate sinucigașe în orașul Aden

Cel puțin 5 soldați yemeniți au fost uciși în două atentate sinucigașe în orașul Aden

05 Noi 2017   •   12:30
Cel puțin 5 soldați yemeniți au fost uciși în două atentate sinucigașe în orașul Aden

Cel puţin cinci soldaţi yemeniţi au fost ucişi duminică în două atentate sinucigaşe în oraşul Aden din sudul ţării, informează AFP şi Reuters citând martori şi surse din domeniul securităţii. 

Un prim atac sinucigaş cu maşină capcană a avut loc la un punct de control din apropiere de sediul principal al forţelor de securitate. Deflagraţia, care a ucis cinci soldaţi şi a provocat un număr neprecizat de răniţi, a fost auzită în tot oraşul şi a ridicat un nor de fum. Atacul l-a vizat pe principalul responsabil al forţelor de securitate din oraş în timp ce acesta venea la lucru, dar acesta a scăpat nevătămat. 

Atentatul a fost urmat de câteva ore de confruntări între forţele de securitate şi luptători ai Al-Qaida instalaţi pe acoperişurile din jur, a menţionat un responsabil al serviciilor de securitate citat de AFP. 

Un al doilea atentat a avut loc ulterior la sediul forţelor de poliţie din Aden, unde un atacator sinucigaş a reuşit să intre şi să-şi detoneze încărcătura explozivă, care a provocat un incendiu. Şi acest atac a fost urmat de schimburi de focuri cu elemente ale Al-Qaida, a precizat responsabilul citat. 

În Yemen sunt bine implantate atât reţeaua teroristă Al-Qaida, cât şi gruparea radicală Statul Islamic. La Aden se află sediul interimar al guvernului recunoscut internaţional al ţării, instalat în oraş după ce rebelii houthi au preluat controlul asupra capitalei Sanaa, în 2015. Peste 10.000 de oameni şi-au pierdut până acum viaţa în războiul civil din Yemen, pe măsură ce rebelii progresează spre Aden. Guvernul yemenit este susţinut de o coaliţie arabă condusă de Riad. Sâmbătă, Arabia Saudită a interceptat şi distrus sâmbătă o rachetă balistică, lansată din Yemen. Rebelii houthi yemeniţi, susţinuţi de Iran, au revendicat lansarea rachetei care a vizat aeroportul din apropierea capitalei saudite, potrivit postului lor de televiziune, al-Masirah.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: aden atentat sinucigas soldati yemeniti