x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puțin 9 morți și 26 de răniți într-o explozie nedeterminată din nord-vestul Siriei

Cel puțin 9 morți și 26 de răniți într-o explozie nedeterminată din nord-vestul Siriei

13 Mai 2018   •   11:30
Cel puțin 9 morți și 26 de răniți într-o explozie nedeterminată din nord-vestul Siriei

Nouă persoane, dintre care majoritatea civili, au fost ucişi sâmbătă într-o explozie la Idlib, în nord-vestul Siriei, a anunţat organizaţia non-guvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează duminică AFP. 

Originea acestei explozii, soldată de asemenea cu 26 de răniţi, nu a fost încă determinată, potrivit organizaţiei care dispune de o vastă reţea de surse de informaţie pe teritoriul Siriei. 

Regiunea Idlib, pradă unor lupte interne, este controlată în marea ei majoritate de jihadişti din fosta ramură Al-Qaida, însă pe teritoriul ei se află de asemenea mai multe facţiuni rebele care se opun regimului de la Damasc. 

În ultimele luni, mai multe explozii, unele de origine nedeterminată, au avut loc în oraşul şi în provincia Idlib. 

Idlib, una dintre ultimele provincii care se sustrage în mare parte regimului lui Bashar al-Assad, este în mod regulat ţinta unor raiduri sângeroase ale regimului sau aliatului său rus. 

Declanşat în 2011 după reprimarea sângeroasă de către regim a unor manifestaţii paşnice, conflictul din Siria a devenit tot mai complex pe parcursul anilor, prin implicarea de ţări străine şi grupări jihadiste, pe un teritoriu din ce în ce mai ciopârţit. Până acum, războiul a făcut peste 350.000 de morţi şi milioane de refugiaţi.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: siria explozie nedeterminata idlib