x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin un cetăţean american a murit în atentatele din Spania transmit Reuters şi AFP.

Cel puţin un cetăţean american a murit în atentatele din Spania transmit Reuters şi AFP.

18 Aug 2017   •   18:08
Cel puţin un cetăţean american a murit  în atentatele din Spania  transmit Reuters şi AFP.

Secretarul de stat al SUA Rex Tillerson a anunţat vineri că între persoanele ucise în atentatele din Spania se numără cel puţin un cetăţean american, transmit Reuters şi AFP.

Administraţia de la Washington poate confirma "moartea unui cetăţean american", a declarat Tillerson înaintea unui discurs în capitala SUA.

Şeful diplomaţiei americane a precizat că Statele Unite continuă să verifice eventuala prezenţă a altor americani între cei ucişi şi răniţi în dublul atac terorist de joi din vineri, soldat potrivit celui mai recent bilanţ cu 14 morţi şi 130 de răniţi, de 35 de naţionalităţi.

"Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către familiile" victimelor, a mai spus Tillerson.

În primul atac, o camionetă a intrat în mulţime joi seara pe bulevardul Las Ramblas din Barcelona, omorând 13 oameni, iar peste câteva ore, la Cambrils, oraş turistic la circa 120 km de Barcelona, o persoană a fost ucisă şi alte câteva rănite de o altă maşină care a intrat în trecători. Cei cinci indivizi din maşină au fost ulterior împuşcaţi mortal de poliţie. Primul atac a fost revendicat de Statul Islamic.AGERPRES

×
Subiecte în articol: atentat Spania