x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cele mai periculoase ţări pentru femei

Cele mai periculoase ţări pentru femei

de Georgiana Oprea    |    28 Iun 2018   •   13:42
Cele mai periculoase ţări pentru femei

India este cea mai periculoasă ţară pentru femei, potrivit unui sondaj realizat de Thomas Reuters Foundation. Cele şase zone studiate pentru realizarea sondajului au fost: serviciile de sănătate, discriminarea, tradiţiile culturale, violenţa sexuală, violenţa non-sexuală, traficul de carne vie.

Clasamentul cuprinde cele mai periculoase 10 ţări pentru femei, iar în cadrul acestuia există şi un rezultat surprinzător. Sondajul a fost efectuat pe 550 de experţi privind problemele femeilor.

India, catalogată drept cea mai periculoasă ţară, a fost prezentă în cadrul clasamentului şi în urmă cu şapte ani, ocupând atunci poziţia şapte. Violenţa împotriva femeilor din India a stârnit furie internaţională şi proteste în ţară încă din 2012, când o studentă a fost violată de un grup de bărbaţi, iar mai apoi omorâtă într-un autobuz din New Delhi. “Pe măsură ce epidemia de violuri devine din ce în ce mai gravă în fiecare an, criticii arată cu degetul spre guvernul prim-ministrului Narendra Modi”, scriu autorii clasamentului.

Clasamentul continuă cu Afghanistan, pe a doua poziţie, Siria, poziţia a treia, Somalia şi Arabia Saudită, care ocupă următoarele două poziţii. Dacă în anii trecuţi autorii s-au oprit la cinci cele mai periculoase ţări, anul acesta aceştia au continuat până la numărul 10. Astfel, clasamentul continuă cu: Pakistan, Republica Democrată Congo, Yemen, Nigeria şi SUA.

Supriza clasamentului este SUA, care ocupă poziţia 10, fiind singura ţară occidentală care apare în acest top. Sondajul a fost făcut după izbucnirea campaniei #MeToo împotriva hărţuirii sexuale, care a devenit virală în luna octombrie a anului trecut, după ce mogulul de la Hollywood, Harvey Weinstein, a fost acuzat de hărţuire sexuală de peste 70 de femei. Sute de femei au ieşit în faţă de atunci acuzând puternici oameni de afaceri, politicieni şi oameni de divertisment pentru comportament sexual inadecvat faţă de ele.

×