x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Centru secret de detenție: Grecia a găsit metoda de a-i expulza pe imigranți

Centru secret de detenție: Grecia a găsit metoda de a-i expulza pe imigranți

11 Mar 2020   •   20:50
Centru secret de detenție: Grecia a găsit metoda de a-i expulza pe imigranți

Grecia are un centru de detenţie „secret”, la frontiera cu Turcia, unde sunt încarceraţi înainte de expulzare imigranţii sosiţi pe teritoriul său, după decizia turcilor de a-şi deschide granițele cu Europa, scrie ziarul „The New York Times”, în ediţia sa de ieri, transmite AFP.

„Centrul extrajudiciar este una dintre cele câteva tactici pe care le utilizează Grecia pentru a împiedica o repetare a crizei imigrației din 2015”, susține publicația americană.

Cotidianul dă asigurări că existenţa centrului a fost confirmată prin intermediul imaginilor din satelit, după intervievarea unui sirian expulzat în Turcia, care a povestit că fusese încarcerat în apropierea satului Poros, în nord-estul Greciei.

Executivul de la Atena a evitat până acum să informeze informația. Oficialitățile au dezminţit permanent că îi expulzează în Turcia pe imigranţii arestaţi. O sursă guvernamentală elenă a dat asigurări săptămâna trecută că „nu există expulzări”. Guvernul „împiedică intrările, este cu totul altceva”, afirma sursa pentru AFP.

 

×
Subiecte în articol: grecia imigranti