x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Centrul Afrinului, total sub controlul forțelor turce

Centrul Afrinului, total sub controlul forțelor turce

18 Mar 2018   •   14:00
Centrul Afrinului, total sub controlul forțelor turce

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat că rebeli sirieni sprijiniţi de Ankara au preluat controlul "total" asupra centrului oraşului Afrin, bastion kurd în nord-vestul Siriei, într-o declaraţie făcută duminică, relatează AFP. 

"Unităţile Forţelor siriene libere, sprijinite de trupele armatei turce, au preluat controlul total asupra centrului oraşului Afrin în această dimineaţă, în jurul orei locale 08:30" (05:30 GMT), a declarat Erdogan, adăugând că operaţiunile de deminare continuă. 

Înaintea lui Erdogan, Statul Major turc a declarat într-un comunicat că centrul oraşului Afrin este de acum "sub control". 

"În prezent, drapelul turc flutură acolo!Drapelul Forţelor siriene libere flutură acolo!", a afirmat Erdogan, care s-a exprimat într-o ceremonie de comemorare a bătăliei pentru Dardanele din timpul Primului Război Mondial. 

Trupele turce şi rebelii sirieni care le sprijină avansează rapid în oraşul kurd Afrin, în nord-vestul Siriei, după ce au intrat în cursul dimineţii în oraş, a indicat mai devreme Observatorul sirian pentru drepturile omului OSDO. 

"Forţele turce şi grupurile aliate avansează rapid în oraşul Afrin după mai multe zile de bombardamente intense şi controlează de acum mai bine de 50%" din urbe, precizează OSDO. 

Peste 1.500 de combatanţi kurzi au fost ucişi în ofensiva turcă împotriva enclavei Afrin, declanşată la 20 ianuarie. 

"Cei mai mulţi au fost ucişi în lovituri aeriene şi în urma tirurilor de artilerie", a precizat organizaţia neguvernamentală citată, care adaugă că luptele continuă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: recep tayyip erdogan forte turce afrin