x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ceremonie memorială pentru victimele incendiului de la Grenfell

Ceremonie memorială pentru victimele incendiului de la Grenfell

14 Dec 2017   •   18:18
Ceremonie memorială pentru victimele incendiului de la Grenfell

Victimele din incendiul de la Grenfell au fost rememorate joi, în cadrul unei ceremonii memoriale la catedrala St Paul din Londra. La ceremonie au participat familiile şi prietenii victimelor, scrie CNN.  71 de persoane şi-au pierdut viaţa în incendiul care a avut loc la blocul rezidenţial aflat la nord de Kensington, în vestul Londrei, pe 14 iunie.

La cermenoie, desfăşurată la şase luni de la incendiu, a participat şi prim-ministrul Theresa May, Prinţul de Wales, Ducesa de Cornwall, Ducele şi Ducesa de Cambridge şi Prinţul Harry. Ceremonia a durat puţin peste o oră.

Membrii consilului Kensington şi Chelsea, care au fost responsabili pentru administrarea clădirii, nu au participat la ceremonie, după ce îndoliaţii le-au cerut să stea departe.

La sfârşitul slujbei, un banner cu Grenfell a fost ridicat şi purtat prin catedrală, urmat de îndoliaţi, care aveau în mâini trandafiri albi şi fotografii cu persoanele iubite pe care le-au pierdut în incendiu.

“Încă nu există cuvinte. Mă chinui să le găsesc, dar mă bucur că există o conştientizare. Încă există foarte multă durere şi foarte multe întrebări fără răspuns, dar slujba a fost mângâietoare, dacă acesta este cuvântul potrivit”, a spus Nelissa Mendy, care şi-a pierdut verişorul la Grenfell.

×