x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ceremonie simbolică pentru lansarea unui proiect de reconectare feroviară și rutieră a celor două Corei

Ceremonie simbolică pentru lansarea unui proiect de reconectare feroviară și rutieră a celor două Corei

26 Dec 2018   •   12:00
Ceremonie simbolică pentru lansarea unui proiect de reconectare feroviară și rutieră a celor două Corei

Coreea de Nord şi Coreea de Sud au participat miercuri la o ceremonie simbolică pentru lansarea unui viitor proiect pentru modernizarea şi reconectarea legăturilor feroviare şi rutiere aflate de o parte şi de alta a zonei puternic militarizate, relatează dpa. 

La ceremonia de la gara Panmun din apropiere de oraşul nord-coreean Kaesong au participat oficiali de rang înalt din ambele Corei, precum şi reprezentanţi ai ONU şi ai unor ţări din regiune, printre care Rusia, China şi Mongolia, a relatat agenţia sud-coreeană de presă Yonhap. 

Unul dintre scopurile proiectului este dezvoltarea unui infrastructuri de transport care să lege Peninsula Coreea cu Europa, ceea ce presupune modernizarea reţelei nord-coreene. 

În 2008, o scurtă secţiune a unei căi ferate care traversa graniţa intercoreeană a fost închisă la mai puţin de un an după ce a fost redeschisă. 

Preşedintele sud-coreean Moon Jae In şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au convenit în aprilie asupra unei serii de măsuri menite să normalizeze legăturile dintre cele două ţări, inclusiv reconectarea legăturilor feroviare şi rutiere dintr-o parte în alta a frontierei. 

Coreea de Nord şi Coreea de Sud se află încă, din punct de vedere tehnic, în stare de război după războiul intercoreean din 1950-1953, notează dpa.

AGERPRES

×