x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cesar Millan, celebrul dresor de câini, anchetat pentru presupusă cruzime faţă de animale

Cesar Millan, celebrul dresor de câini, anchetat pentru presupusă cruzime faţă de animale

11 Mar 2016   •   22:18
Cesar Millan, celebrul dresor de câini, anchetat pentru presupusă cruzime faţă de animale
Sursa foto: twitter.com

Autorităţile americane au deschis o anchetă în legătură cu realizatorii emisiunii ''Cesar 911'', a renumitului dresor de câini Cesar Millan, acuzaţi de acte de cruzime faţă de animale, relatează EFE vineri.


Ancheta a fost iniţiată în urma unei plângeri prezentate pe internet referitoare la episodul din 26 februarie, în care un câine atacă un porc, mascotă a propriilor lui stăpâni. În această situaţie, câţiva angajaţi ai Agenţiei de Control a Animalelor din Los Angeles s-a deplasat joi la canisa Dog Psychology Center din Santa Clarita (statul California), proprietate a ''vrăjitorului de câini'' americano-mexican, cunoscut pe întregul mapamond pentru programele sale de televiziune.

National Geographic Wild, postul de televiziune care difuzează programul ''Cesar 911'', a explicat, într-un comunicat de presă, că scena amintită în reclamaţie s-a petrecut în timp de Millan lucra cu Simon, un buldog terrier francez care obişnuia să atace alte animale, inclusiv porcii ţinuţi ca mascote de proprietarii lui. Obiectivul dresorului era tocmai acela de a dezvăţa câinele de acest obicei.

Dar, într-o mică înregistrare video apărută pe internet, Simon apărea tocmai când a fugărit unul dintre porci şi i-a rupt o bucată din ureche, provocându-i o sângerare'', a detaliat postul tv, constatând că scena respectivă a provocat ''preocupare'' în rândul celor care au vizionat clipul fără a cunoaşte însă contextul în care a fost făcută înregistrarea.

Pentru liniştea publicului, National Geographic Wild a precizat că ''porcul atacat de Simon a fost îngrijit imediat, s-a vindecat repede şi nu a dat semne persistente de suferinţă''. Totodată, a menţionat că autorul reprobabilei fapte nu a fost eutanasiat şi îşi continuă existenţa alături de stăpânul său.

''Cesar Millan cooperează cu autorităţile şi va face acest lucru şi în continuare'', fiind ''sigur că ancheta va arăta că nu a avut un comportament necorespunzător'', mai spune comunicatul.

Sursa - Agerpres

×