x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cetăţenii români pot obţine viza pentru Australia prin simpla completare a unui formular online

Cetăţenii români pot obţine viza pentru Australia prin simpla completare a unui formular online

16 Iun 2008   •   00:00

16:06 MAE anunţă că începând de luni, cetăţenii români care doresc să călătorească în Australia în scop turistic sau de afaceri pot obţine viza în sistem electronic, în decurs de câteva minute, fără a fi necesară prezentarea unor documente adiţionale,



MAE anunţă că începând de luni, cetăţenii români care doresc să călătorească în Australia în scop turistic sau de afaceri pot obţine viza în sistem electronic, în decurs de câteva minute, fără a fi necesară prezentarea unor documente adiţionale,

Guvernul australian a permis accesul cetăţenilor români la sistemul electronic de acordare a vizelor "e-676 autogrant facility". Ministerul Afacerilor Externe salută acest demers şi subliniază că obţinerea unei vize de intrare în Australia devine astfel "o simplă formalitate". Vizele acordate în sistem "e-676 autogrant facility" au o valabilitate de 12 luni, conferind un drept de şedere de 90 de zile, cererea fiind procesată în mod gratuit.

Cetăţenii români, posesori ai unui paşaport românesc valabil minim 6 luni, trebuie doar să acceseze site-ul oficial al Departamentului pentru Migraţie şi Cetăţenie australian - www.immi.gov.au -, unde pot completa formularul de solicitare, fără a fi necesară prezentarea unor documente adiţionale. Pentru minorii posesori de paşaport individual este necesară furnizarea unei autorizaţii parentale de călătorie.

Decizia reprezintă un pas semnificativ în direcţia implementării unui regim reciproc de călătorie al cetăţenilor între Australia şi statele membre ale Uniunii Europene, se arată în comunicatul transmis de MAE.

Ministerul Afacerilor Externe salută, de asemenea, anunţul privind introducerea la începutul lunii octombrie 2008 a platformei "e-visitor" prin intermediul căreia autorităţile australiene vor putea garanta un tratament unitar pentru toţi cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene care doresc să călătorească în Australia în scop turistic sau de afaceri.

Implementarea acestor măsuri de către autorităţile australiene va contribui la creşterea numărului turiştilor români în Australia precum şi la dezvoltarea relaţiilor bilaterale culturale şi de afaceri.

Alături de România au mai fost incluse în programul "e-676 autogrant facility" Bulgaria şi Polonia. Australia nu are ambasadă pe teritoriul României, până luni cetăţenii români fiind nevoiţi să adreseze solicitarea pentru viză Ambasadei Australiei la Belgrad.  

×
Subiecte în articol: externe romani australia