x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel mai cunoscut PARFUM din lume ar putea fi INTERZIS! Ce au descoperit oamenii de ştiinţă în compoziţie (VIDEO)

Cel mai cunoscut PARFUM din lume ar putea fi INTERZIS! Ce au descoperit oamenii de ştiinţă în compoziţie (VIDEO)

07 Noi 2012   •   13:57
Cel mai cunoscut PARFUM din lume ar putea fi INTERZIS! Ce au descoperit oamenii de ştiinţă în compoziţie (VIDEO)
Sursa foto: chanel.com

Chanel no. 5, unul dintre cele mai apreciate parfumuri din lume, ar putea fi interzis de Uniunea Europeană, după ce oamenii de ştiinţă au descopeirt că mai multe substanţe care intră în compoziţie pot provoca alergii, scrie Medical Daily.

Experţii susţin că parfumul, care a intrat în producţie în urmă cu mai mult de 90 de ani fiind creat în 1921, conţine urme de muşchi de copac, ingredient inclus recent pe lista alergenilor periculoşi.

O comisie ştiinţifică a identificat nu mai puţin de o sută de alergeni incluşi în compoziţia unor parfumuri, care ar putea fi interzise în UE.

În prezent, companiile de cosmetice sunt obligate să scrie pe ambalajul parfumurilor doar 26 dintre cei 100 de alergeni cunoscuţi.

Companiile se tem că, dacă aceste reglementări vor fi aprobate, marile companii vor rămâne cu foarte puţine ingredinete aprobate, iar parfumurile de marcă nu vor mai mirosi niciodată la fel.


Muşchiul de copac este unul dintre ingredientele care dau mirosul distinctiv de lemn parfumurilor casei Dior, printre care "Miss Dior" şi "Chanel no 5".

"Chanel no 5 nu a facut niciodata rau cuiva. Va fi sfarsitul parfumurilor. Cu cat folosesti mai multe ingrediente naturale, cu atat creste riscul de alergii: lamaia, iasomia, bergamota, toate contin alergeni", declară Sylvie Jourdet, membra a societatii franceze de parfumerie.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene susţine că, deocamdată, aceste parfumuri nu vor fi interzise, însă subiectul va rămâne în dezbatere.

×