x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Chiloţii de mătase ai Evei Braun, vânduţi la licitaţie

Chiloţii de mătase ai Evei Braun, vânduţi la licitaţie

08 Noi 2016   •   11:11
Chiloţii de mătase ai Evei Braun, vânduţi la licitaţie
Sursa foto: Eva Braun, alături de Adolf Hitler

Un purtător de cuvânt al casei de licitaţii a declarat EFE că perechea de chiloţi din mătase, cu monograma care i-au aparţinut fostei amante a lui Adolf Hitler, a fost oferită de o persoană particulară şi a fost achiziţionată de un colecţionar, despre care nu s-au oferit alte detalii decât că locuieşte în Marea Britanie.

 

Perechea de chiloţi din mătase mov cu terminaţie din dantelă şi monogramă, care i-au aparţinut lui Eva Braun, au fost vânduţi luni pentru suma de 2.900 de lire (circa 3.629 de dolari) de casa de licitaţie Philip Serrell, din centrul Marii Britanii, potrivit EFE.


Chiloţii cu talie înaltă şi monogramă au depăşit suma estimată de organizatori de între 300 - 450 de lire (375 - 563 de dolari)

Au fost licitate şi alte obiecte personale ale Evei Braun, printre care un inel de aur care a atins suma de 1.250 de lire (1.564 de dolari) şi o cutiuţă având gravate iniţialele 'EB', în care îşi ţinea rujul de buze, care s-a vândut cu 360 de lire (450 de dolari).

O colecţie de fotografii în alb şi negru, în care Eva Braun apare singură sau însoţită de Hitler, s-a vândut cu 100 de lire (125 de dolari). Fostul dictator nazist s-a căsătorit cu Eva în buncărul din Berlin pe 29 aprilie 1945, cu câteva ore înainte de invazia Armatei Roşii, când amândoi s-au sinucis ca să nu cadă în mâinile inamicului.

Majoritatea articolelor, inclusiv lenjeria intimă, au fost însoţite de certificate de autenticitate, potrivit casei de licitaţii Philip Serrell.AGERPRES

×