x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China a blocat accesul la site-ul canalului public australian

China a blocat accesul la site-ul canalului public australian

03 Sep 2018   •   10:22
China a blocat accesul la site-ul canalului public australian

China a blocat accesul la site-ul canalului public australian, acuzat de încălcarea regulilor locale, a anunţat luni Australian Broadcasting Corporation, într-un context de tensiuni între Beijing şi Canberra, relatează AFP. 

ABC a declarat că accesul la site-ul şi la aplicaţiile sale a fost blocat pe 22 august şi că a încercat de atunci să afle motivul autorităţilor chineze. 

După mai multe solicitări de explicaţii, un oficial al Biroului Comisiei centrale pentru spaţiul cibernetic a transmis în cele din urmă un comunicat canalului australian. 

"Salutăm companiile online din întreaga lume pentru difuzarea de informaţii de calitate internauţilor chinezi", a afirmat responsabilul chinez sub rezerva anonimatului. 

"Cu toate acestea, regulile suveranităţii cibernetice trebuie menţinute în ceea ce priveşte site-urile străine care încalcă legile şi regulile chineze", a adăugat el. 

El a afirmat că aceasta vizează site-urile care "răspândesc zvonuri, informaţii cu caracter pornografic, care promovează terorismul violent şi alte informaţii ilegale dăunătoare care pun în pericol securitatea statului". 

ABC a afirmat că nu ştie ce legi sau reguli ar fi încălcat şi ce informaţii ar fi provocat blocarea accesului la site-ul său. 

În luna iunie, Parlamentul australian a adoptat noi legi pentru a limita ingerinţele străine, pe fondul temerilor crescânde privind amestecul chinez în afacerile interne şi internaţionale. 

ABC şi Fairfax Media au afirmat anterior că cetăţeni chinezi bogaţi se folosesc de donaţii pentru a obţine acces la partidele politice australiene. 

După aceste declaraţii, relaţiile bilaterale s-au înrăutăţit. Beijing a reacţionat furios, cerând Austriei să renunţe la "ochelarii fumurii" dacă doreşte o îmbunătăţire a relaţiilor.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: China cenzură