x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China a convenit configuratia viitoarei conduceri a tarii

China a convenit configuratia viitoarei conduceri a tarii

de IncomeMagazine    |    22 Oct 2012   •   11:28
China a convenit configuratia viitoarei conduceri a tarii
Sursa foto: EPA
In China a fost convenita lista viitorilor lideri politici ai tarii, informeaza Reuters. Componenta viitorului Comitet permanent al Biroului politic al Partidului Comunist – principalul organ de conducere a tarii – va fi redusa de la noua la sapte membri, reprezentanti ai tuturor marilor clanuri politice ale tarii.
Analistii cred ca noua generatie de conducatori ai Chinei va continua reformele economice, dar nu se asteapta la schimbari in plan politic. Candidaturile au fost convenite in urma discutiilor purtate de cei mai influenti oameni politici ai Chinei: actualul presedinte Hu Jintao, adjunctul acestuia si viitorul predecesor, Xi Jinping, in varsta de 59 de ani, si fostul lider Jiang Zemin. Printre altii, pe lista a intrat, alaturi de Xi Jinping, viitorul vicepresedinte Li Keqianq, in varsta de 57 de ani.
Lista urmeaza sa fie supusa aprobarii Comitetului Central al partidului de guvernamant, programat pentru 1 noiembrie. Sunt posibile unele modificari, dar configuratia globala a noii conduceri a Chinei, a doua economie a lumii, a fost conturata. Ea respecta echilibrul intre diferitele forte politice interne, lucru bun pentru stabilitatea puterii, dar care ingreuneaza posibilitatea desfasurarii de reforme politice serioase.

Citeste AICI mai multe despre noii lideri ai Chinei

Citeste si
Portavionul "George Washington" si-a facut aparitia in Marea Chinei de Sud
Noua racheta balistica rusa, mai infricosatoare decat Satana
TOP 10 oraşe cu cea mai rapida creştere din lume
Scutul aerian, solutie pentru a evita santajul Rusiei

×