x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China blochează accesul complet la Internet

China blochează accesul complet la Internet

11 Iul 2017   •   16:03
China blochează accesul complet la Internet

China va bloca complet accesul la Internet, ca o încercare de a menţine Partidul Comunist la putere. Guvernul a ordonat celor trei companii de telecomunicaţii din China să blocheze complet accesul la reţelele virtuale, până în februarie 2018, conform Bloomerg. Cei trei distribuitori de internet: China Mobile, China Unicom şi China Telecom sunt toate companii deţinute de stat.

China operează, în prezent, cel mai mare regim de cenzură a Internetului din lume, blocând accesul la mii de website-uri, inclusiv Google, Facebook, Twitter şi Instagram. De asemenea, controlul Internetului înseamnă controlul asupra ştirilor şi comentariilor critice referitoare la Partidul Comunist aflat la putere şi asupra informaţiilor despre anumite evenimente, precum masacrul din 1989 de la Tiananmen Square.

Însă milioane de cetăţeni chinezi au alternative, precum Great Firewall, care le permit să acceseze orice website.

“Aceasta este o formă semnificativă de control asupra Internetului şi dovedeste că există o urgenţă nemaiîntâlnită şi disperare la conducerea guvernului.”, a spus un profesor de la Universitatea din California, Xiao Qiang, concentrat pe problema cenzurii din China.

Sursă: The Guardian

×
Subiecte în articol: China cenzură comunism internet