x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China: Cel puţin 13 morţi şi 16 persoane dispărute în urma taifunului Lekima

China: Cel puţin 13 morţi şi 16 persoane dispărute în urma taifunului Lekima

10 Aug 2019   •   20:00
China: Cel puţin 13 morţi şi 16 persoane dispărute în urma taifunului Lekima

Cel puţin 13 persoane au murit şi alte 16 sunt date dispărute în urma ravagiilor produse de taifunul Lekima care a lovit teritoriul Chinei, potrivit televiziunii publice citată sâmbătă de EFE.

Potrivit postului CGTN, care citează autorităţile locale, victimele s-au înregistrat în provincia Zhejiang, unde taifunul a atins uscatul în cursul dimineţii.

Victimelor din China li se adaugă şi un bărbat în vârstă de 64 de ani din Taiwan, care a căzut dintr-un copac în timp ce tăia crăcile ca măsură de precauţie înainte de venirea taifunului.

De asemenea, agenţia oficială Xinhua a informat că peste un milion de persoane au fost evacuate înainte de sosirea taifunului Lekima.

Din provincia Zhejiang au fost evacuate peste 700.000 de persoane, dintre care 110.000 au fost plasate în adăposturi, în timp ce din oraşul Shanghai alte 253.000 de persoane au fost instalate în locuri sigure.

Cu rafale de vânt de până la 187 de km/h, acest taifun - cel mai puternic din 2014 - a determinat suspendarea circulaţiei a sute de feriboturi şi a 288 de zboruri, precum şi a trenurilor pe anumite trasee feroviare.

Taifunul, cel de-al 9-lea care loveşte China, a atins uscatul la ora locală 01:45 (17.45 GMT vineri) în apropiere de oraşul Wenling şi se aşteaptă să provoace furtuni puternice în provinciile Anhui, Fujian y Jiangsu.

Deşi se deplasează cu o viteză de 15 km/h, autorităţile meteo din China au asigurat că forţa taifunului va slăbi progresiv.

Potrivit presei locale, complexul Disneyland din Shanghai a fost închis sâmbătă, pentru prima dată de la inaugurarea sa în 2016, în urma condiţiilor meteo nefavorabile.AGERPRES

×
Subiecte în articol: taifunul Lekima victime