x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China cere sprijinul Rusiei

China cere sprijinul Rusiei

10 Iul 2020   •   18:00
China cere sprijinul Rusiei

China şi Rusia trebuie să intensifice cooperarea pentru a se opune tendinţelor hegemonice şi unilateralismului, i-a transmis, miercuri, preşedintele chinez, Xi Jinping, omologului său rus, Vladimir Putin, în contextul tensiunilor pe care Administraţia de la Beijing le are cu SUA şi India.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a avut o discuţie prin telefon cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin. Conversaţia a avut loc în contextul în care Rusia a organizat recent un referendum prin care s-a aprobat o serie de amendamente constituţionale, care îi vor permite lui Putin să rămână la putere până în 2036. De asemenea, cei doi lideri au discutat în contextul tensiunilor pe care China le are cu India şi SUA. Şi relaţiile Rusiei cu SUA sunt complicate, din cauza crizelor din Ucraina, Siria şi Afganistan. China este pregătită să colaboreze cu Rusia în cadrul ONU şi în alte tipuri de format internaţional pentru protejarea multilateralismului, contracararea abordărilor hegemonice şi unilaterale şi garantarea echităţii şi justiţiei la nivel internaţional, i-a spus Xi lui Putin, potrivit postului public chinez CGTN. La rândul său, Putin i-a transmis lui Xi că Rusia susţine ferm eforturile Chinei de garantare a siguranţei naţionale în provincia cu statut special Hong Kong. Liderul de la Kremlin a subliniat, potrivit CGTN, că Moscova se opune oricăror acţiuni provocatoare care încalcă suveranitatea Chinei.

 

SUA şi Marea Britanie au criticat vehement noua lege chineză privind siguranţa naţională impusă provinciei autonome Hong Kong

 

×