x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China, "indignată" de decizia SUA de a livra Taiwanului arme în valoare de 1,42 miliarde de dolari

China, "indignată" de decizia SUA de a livra Taiwanului arme în valoare de 1,42 miliarde de dolari

30 Iun 2017   •   12:25
China, "indignată" de decizia SUA de a livra Taiwanului arme în valoare de 1,42 miliarde de dolari
Sursa foto: Taipei

Ambasada Chinei din SUA a cerut Washingtonului să revoce imediat ceea ce a calificat drept o "decizie greşită" şi să suspende preconizata vânzare de arme în valoare de 1,42 miliarde de dolari către Taiwan, relatează vineri agenţia de presă Reuters. 

"Guvernul chinez şi poporul chinez au tot dreptul să-şi manifeste indignarea", declară ambasada într-un comunicat difuzat joi seara, adăugând că anunţul vânzării de arme trimite un mesaj foarte greşit forţelor 'independentiste din Taiwan'. 

Într-o altă luare de poziţie, China a declarat vineri că se "opune ferm" vânzării de arme către Taiwan, insulă considerată de Beijing ca fiind una dintre provinciile sale, relatează agenţia de presă AFP, potrivit căreia suma livrărilor de arme se ridică la 1,3 miliarde de dolari. 

Statele Unite sunt singurul furnizor de arme pentru Taiwan, considerat de China teritoriu al său, notează AFP. 

Administraţia preşedintelui Donald Trump a autorizat vânzarea de arme către Taiwan, inclusiv a unor bombe ghidate, rachete şi torpile, a anunţat joi Pentagonul.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: China sua taiwan