x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China îşi va apăra interesele prin toate mijloacele necesare împotriva investigaţiilor comerciale din SUA

China îşi va apăra interesele prin toate mijloacele necesare împotriva investigaţiilor comerciale din SUA

24 Aug 2017   •   12:52
China îşi va apăra interesele prin toate mijloacele necesare împotriva investigaţiilor comerciale din SUA

China va folosi toate mijloacele necesare pentru a apăra interesele ţării şi a companiilor sale împotriva unei investigaţii comerciale din SUA, a avertizat guvernul de la Beijing, scrie The Guardian.

Ministrul Comerţului din China, Gao Feng, şi-a exprimat deja o “puternică nemulţumire” faţă de lansarea de către SUA  a unei anchete privind presupusul furt de proprietate intelectuală din SUA de către China. Ministrul a numit această acţiune ca fiind “iresponsabilă”.

“Vom lua toate măsurile necesare pentru a apăra cu hotărâre interesele Chinei şi ale firmelor chineze” în faţa unei acţiuni unilaterale a Statelor Unite, a declarat Gao Feng, joi. Acesta a mai adăugat că sprijinul Chinei pentru investiţiile de peste mări ale firmelor chineze nu se vor schimba, dar supravegherea tranzacţiilor va creşte, iar proiectele legate de iniţiativa “Belt and Road” vor fi prioritare. "Belt and Road" vizează expansiunea comercială a Chinei.

 

×