x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China susţine oprirea exerciţiilor militare în Peninsula Coreeană

China susţine oprirea exerciţiilor militare în Peninsula Coreeană

13 Iun 2018   •   11:54
China susţine oprirea exerciţiilor militare în Peninsula Coreeană
Sursa foto: Foto: Departametul de Stat / Cas

China a indicat miercuri că susţine anunţul făcut în ajun de preşedintele american Donald Trump în sensul că SUA vor pune capăt exerciţiilor militare în Peninsula Coreeană, transmite Reuters. 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe Geng Shuang, care a făcut aceste precizări în cadrul conferinţei de presă zilnice, a adăugat că declaraţia lui Trump arată că propunerea Chinei privind o "suspendare duală" este una practică. 

"Suspendarea duală" ar presupune ca pe de o parte Coreea de Nord să suspende testele nucleare şi de rachetă, iar pe de altă parte Coreea de Sud şi SUA să suspende exerciţiile militare, pentru ca părţile să se poată aşeza la masa discuţiilor. 

Donald Trump a anunţat marţi suspendarea exerciţiilor militare comune desfăşurate în mod constant de armata americană şi de cea sud-coreeană, anunţ făcut în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la încheierea întâlnirii sale istorice cu liderul nord-coreean Kim Jong Un la Singapore. El a explicat că aceste manevre creează tensiuni şi sunt costisitoare.

AGERPRES

×