x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China: Un bărbat a atacat cu ciocanul copiii de grădiniţă

China: Un bărbat a atacat cu ciocanul copiii de grădiniţă

de Mihaela Matachita    |    30 Apr 2010   •   00:00

Seria atacurilor împotriva copiilor în China continuă. Vineri, un bărbat înarmat cu un ciocan i-a atacat pe micuţii de la o grădiniţă din oraşul Weigfang (estul Chinei), rănind cinci dintre aceştia, precum şi o educatoare, după care s-a sinucis, dându-şi foc.

Atacatorul s-a stropit cu benzină, a prins doi copii, apoi şi-a dat foc, a indicat un purtător de cuvânt al administraţiei locale. Cei doi copii au fost salvaţi de cadrele didactice.

Medicii au spus că viaţa răniţilor nu este în pericol. Atacatorul a forţat pătrunderea în grădiniţă cu o motocicletă, proferând injurii.
Poliţia a deschis o anchetă.

Este al treilea atac de acest fel în ultimele trei zile, în China. Joi, 29 de copii şi trei adulţi au fost răniţi de un bărbat înarmat cu un cuţit, într-o grădiniţă din Taixing, după ce miercuri au fost atacaţi 16 copii şi un învăţător la o şcoală din Guangdong.

Această serie de atacuri a provocat îngrijorare, ducând la consolidarea măsurilor de securitate în cadrul unor instituţii de învăţământ, potrivit presei chineze.

×
Subiecte în articol: externe