x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China vrea moralitate şi răreşte divertismentul la tv

China vrea moralitate şi răreşte divertismentul la tv

de Marina Constantinoiu    |    05 Ian 2012   •   21:00

Programele de divertisment din China s-au rarit. Emitatorii prin satelit au redus numarul lor cu doua treimi, in urma unei directive a Guvernului, potrivit agentiei de stat China Noua, preluata de BBC si RFI Romania.

Ordinul privind limitarea 'divertismentului excesiv' in China a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2012. A fost o decizie a Administratiei de Stat pentru Radio, Film si Televiziune, izvorata din temerea autoritatilor ca programele de divertisment ale televiziunilor au tente vulgare, in special cele de reality TV, show-urile pentru descoperirea tinerelor talente, talk-show-urile sau emisiunile pe teme matrimoniale. De acum inainte, posturile de televiziune cu difuzare pe satelit (in numar de 34) vor avea permisiunea de a difuza doar doua programe de acest gen pe saptamana si cel mult 90 de minute de divertisment zilnic, in intervalul 19:30-22:00.

Posturile tv prin cablu sunt obligate de asemenea sa transmita cel putin doua ore de stiri intre sase dimineata si miezul noptii. Ele trebuie sa transmita minimum doua programe de cate 30 de minute de stiri, intre 18:00 si 23:30. China este tara cu cel mai mare numar de telespectatori din lume: circa 95% din populatia de 1,3 miliarde de oameni. Emisiunile in care sunt descoperite talente si rea­lity-show-urile sunt printre cele mai afectate de directiva regimului comunist chinez. Lista emisiunilor restrictionate mai include talk-show-urile si povestile emotionale, calificate ca fiind de 'prost gust', potrivit agentiei China Noua.

In schimb, pentru a-si incita telespectatorii sa se echipeze cu materiale adaptate, postul public de televiziune chinez CCTV a lansat un canal-test in 3D. Noul canal, China 3D TV Trial Channel, propune, incepand de duminica, trei intervale orare de cate patru ore si jumatate fiecare cu programe in 3D, cu filme, sport, desene animate sau spectacole artistice. Canalul promite si un program dedicat Jocurilor Olimpice de la Londra.

Lansarea oficiala a postului este prevazuta pentru 23 ianuarie, prima zi a Noului An Chinezesc, un moment propice pentru reunirea familiilor si in care programele televizate de varietati atrag in general un numar foarte mare de telespectatori.

×
Subiecte în articol: externe