x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China vrea să investească peste 380 de miliarde de dolari în infrastructură anul viitor

China vrea să investească peste 380 de miliarde de dolari în infrastructură anul viitor

26 Dec 2019   •   14:30
China vrea să investească peste 380 de miliarde de dolari în infrastructură anul viitor

China intenţionează să facă anul viitor investiţii de 800 de miliarde de yuani (114,38 miliarde de dolari) în transportul feroviar, a anunţat ministrul Transporturilor, Li Xiaopeng, la postul naţional de radio.
În 2020 autorităţile de la Beijing intenţionează să investească 1.800 de miliarde de yuani în autostrăzi şi canale navigabile, şi 90 de miliarde de yuani în sectorul aviaţiei civile, a adăugat Li Xiaopeng.

Majorarea investiţiilor vine după ce China, a doua economie mondială, a înregistrat în trimestrul trei din 2019 cel mai redus ritm de creştere din ultimele aproape trei decenii, pe fondul intensificării războiului comercial cu SUA, care a afectat şi cererea internă.

În perioada iulie-septembrie 2019, PIB-ul Chinei a înregistrat un avans de 6%, cea mai scăzută creştere trimestrială începând din 1992, după o expansiune de 6,2% în trimestrul doi din 2019, în timp ce analiştii intervievaţi de Refinitiv se aşteptau la o creştere de 6,1%.

Încetinirea vine în pofida eforturilor autorităţilor de la Beijing privind sprijinirea economiei, prin reduceri de taxe şi subvenţii la diverse achiziţii, de la maşini la electrocasnice.

Obiectivul Guvernului chinez în acest an îl reprezintă o creştere a PIB-ului între 6% şi 6,5%.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: China Investitii