x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China vrea să renunţe la serverele IBM pentru a se asigura că nu este spionată de americani prin intermediul lor

China vrea să renunţe la serverele IBM pentru a se asigura că nu este spionată de americani prin intermediul lor

de Agerpres    |    27 Mai 2014   •   16:43
China vrea să renunţe la serverele IBM pentru a se asigura că nu este spionată de americani prin intermediul lor

Guvernul de la Beijing le-a cerut băncilor chineze să renunţe la serverele construite de compania IBM pentru a evita spionajul cibernetic american, transmite marţi agenţia Bloomberg, preluată de Ria Novosti.

Banca Populară a Chinei şi Ministerul chinez de Finanţe încearcă să stabilească dacă utilizarea de către băncile comerciale chineze a programelor informatice oferite de IBM pune în pericol securitatea financiară a statului chinez, potrivit agenţiei Bloomberg.

Săptămâna trecută, departamentul american al Justiţiei a pus sub acuzare cinci ofiţeri chinezi pentru spionaj cibernetic în domeniul economic. În contrapartidă, autorităţile chineze au anunţat că fac verificări asupra modului în care operează societăţile informatice străine în China pentru a se asigura că acestea nu afectează securitatea naţională a statului chinez.

Guvernul american a precizat anterior că ia în calcul adoptarea de sancţiuni contra Chinei dacă va avea probe care să ateste că guvernul de la Beijing este implicat în atacuri cibernetice împotriva companiilor şi societăţilor americane. China a respins aceste acuzaţii în repetate rânduri, denunţând totodată activităţile piraţilor informatici americani în sectorul chinez al Internetului. 

×
Subiecte în articol: ibm China spionaj