x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Chinez executat pentru înjunghierea a 29 de copii de grădiniţă

Chinez executat pentru înjunghierea a 29 de copii de grădiniţă

de Mihaela Matachita    |    30 Mai 2010   •   00:00

Un şomer care a atacat şi rănit grav cu lovituri de cuţit 32 de persoane, majoritatea copii, într-o grădiniţă din estul Chinei a fost executat duminică.

"Xu Yuyuan a fost executat în această dimineaţă", a confirmat un oficial judiciar din provincia Jiangsu, potrivit agenţiei China Nouă, citată de AFP.

Xu Yuyuan (47 de ani) a rănit grav cu cuţitul 29 de copii şi trei adulţi la 29 aprilie într-o grădiniţă din localitatea Taixing, provincia Jiangsu. El a agresat copiii, majoritatea în vârstă de 4 ani, cu un cuţit cu lama de 20 de centimetri lungime.
Agresorul, care era şomer de nouă ani, a fost condamnat la moarte la 15 mai în urma unui proces care a durat jumătate de zi şi la care au asistat 300 de persoane. El a explicat că a vrut să se "răzbune pe societate" pentru probleme în viaţa personală şi profesională.

Acesta a fost al treilea atac din seria de cinci acte similare comise în China de la 23 martie, soldate cu moartea a 17 persoane, dintre care 15 copii, şi rănirea altor 80. Doi dintre agresori s-au sinucis. Aceste drame i-au şocat pe chinezi, iar autorităţile au ordonat consolidarea măsurilor de securitate în instituţiile şcolare.

×
Subiecte în articol: externe