x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Chinezii au inaugurat un nou pod de peste 10 kilometri! Lucrările au durat doi ani şi jumătate

Chinezii au inaugurat un nou pod de peste 10 kilometri! Lucrările au durat doi ani şi jumătate

de Dan Tomozei    |    17 Iul 2013   •   18:20
Chinezii au inaugurat un nou pod de peste 10 kilometri! Lucrările au durat doi ani şi jumătate

Autorităţile provinciei Zhejiang din estul Chinei au făcut, miercuri, ultimele pregătiri şi teste la podul Jiashao, al doilea care va traversa Goful Hangzhou.

Cu o lungime de peste 10 kilometri, podul va lega oraşele Jiaxing şi Shaoxing, făcând conexiunea cu zona de Est a Shanghai-ului. Podul va fi deschis oficial pentru trafic peste două zile, la ceva mai mult de doi ani şi jumătate de la începerea lucrărilor.

Cel mai lung pod din lume care traversează o mare a fost dat în folosinţă, în iunie 2011, în provincia chineză Shangdong, având o lungime de 36,48 kilometri. Denumit “Golful Jiaozhou” (după locaţia în care se află), podul a scurtat traseul dintre cele două centre cu până la 30 kilometri, timpului de traversare de la un oraş la celălalt fiind redus de la 40, la 20 de minute. Lucrările la cel mai lung pod din lume au fost începute în luna mai 2007 şi încheiate patru ani mai târziu, costurile ridicându-se la 14,8 miliarde yuani (aproximativ 2,3 miliarde U.S.D).

×
Subiecte în articol: China pod