x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Chirurgul, dat în judecată de fostul jucător de fotbal Michael Cox, a fost găsit decedat

Chirurgul, dat în judecată de fostul jucător de fotbal Michael Cox, a fost găsit decedat

13 Dec 2017   •   12:04
Chirurgul, dat în judecată de fostul jucător de fotbal Michael Cox, a fost găsit decedat

Cunoscutul chirurg din Manhattan, dr. Dean Lorich, a fost găsit decedat în apartamentul său din Park Avenue, cu un cuţit înfipt în piept, duminică după-amiază, relatează New York Post. Lorich a fost dat în judecată anul trecut de un fost fotbalist de la Giants, care afirmă că i-a încheiat cariera de fotbalist.

Dr. Dean Lorich, devenit faimos după ce l-a tratat pe solistul trupei U2, Bono, în 2014, când acesta a suferit un accident de bicicletă, a avut o intervenţie chirurgicală asupra lui Michael Cox, acum în vârstă de 29 de ani, după ce acesta şi-a rupt piciorul în timpul unui joc din 9 noimebrie 2014, în Seattle, potrivit avocatului fostului jucător de fotbal, Steven North.

Doctorul, care a fost şi director la Spitalul pentru Intervenţii Chirurgicale Speciale la secţia Serviciului Traumelor Ortopedice, a intervenit asupra fibulei jucătorului, însă nu a reuşit să vindece una dintre glezne, potrivit lui North.

“Încă susţinem că ar fi trebuit reparată înainte să se agraveze, şi nu a fost”, a spus avocatul. “Michael a fost să-l vadă pe Lorich pentru câteva vizite postoperatorii, iar condiţiile continuau să se deterioreze, aparent nu a fost recunoscut şi nu s-a făcut nimic în această privinţă”.

Cox, care a avut  un contract de patru ani cu Giants, în valoare de 2.3 milioane de dolari, nu va mai putea să joace din nou fotbal, după cum a afirmat avocatul acestuia.

“Am fost la alţi doctori, aceştia au sesizat o diferenţă mare în deteriorarea acelui os, au încercat să-l salveze, dar nu au putut”, a spus avocatul. ”Este împiedicat, probabil, să joace fotbal din nou.”

Cox a pornit un proces împotriva lui Lorich, a Spitalului de Intervenţii Chirurgicale Speciale şi a Spitalului Presbiterian din New York în mai 2016, căutând daune nespecificate.

“Lorich şi agenţii săi, servitori şi angajaţi, au fost neglijenţi şi neinteresaţi să ofere îngrijirea medicală şi chirurgicală necesară, servicii, diagnoze, evaluare, asistenţă şi tratamente pentru Michael Cox”, a mai spus avocatul.

Lorich, în vârstă de 54 de ani, a fost găsit de fiica sa în vârstă de 11 ani pe podeaua din baia casei din Park Avenue, cu un cuţit înfipt în piept, potrivit poliţiei. Nu existau semne de intrare forţată, iar surse din poliţie au declarat că pare a fi vorba despre o sinucidere.

 

 

×