x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Chişinău / Trei avertizări cu bombă la instituţii din capitala Moldovei

Chişinău / Trei avertizări cu bombă la instituţii din capitala Moldovei

04 Mai 2009   •   00:00

O persoană necunoscută a avertizat telefonicîn această dimineaţă, în legătură cu plasarea de materiale explozibile. Autorul acestor apeluri telefonice a susţinut că a amplasat bombe la Casa Presei din Chişinău, unde se află redacţiile mai multor publicaţii moldovene, la Primărie şi la o casă de schimb valutar, informează Ministerul de Interne al Republicii Moldova.



"Cu câtva timp în urmă am primit un telefon anonim care ne avertiza că în centrul Chişinăului au fost plasate bombe la Casa Presei, în curtea interioară a Primăriei capitalei, precum şi la o casă de schimb valutar din zona aeroportului", a spus Alla Meleca, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne. Oficialul moldovean a anunţat că a început evacuarea tuturor persoanelor din Casa Presei şi din Primărie.

Prima instituţie la care a început evacuarea personalului a fost Casa Presei. "La orele 09:15 m-a telefonat un bărbat şi a anunţat că în Casa Presei sunt 5 kg de trotil. Acesta s-a prezentat, spunând că ar reprezenta un grup anti-comunist. Am fost nevoit să anunţ poliţia şi au fost evacuaţi toţi lucrătorii din incinta instituţiei. În prezent, un grup de poliţişti, ajutaţi de câini, verifică birourile", a declarat pentru unimedia.md Anatol Dubrovschi, directorul „Casa Presei".

×
Subiecte în articol: externe casa presei