x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Christopher Wylie: Dan Mureșan a fost otrăvit în camera sa de hotel din Kenya

Christopher Wylie: Dan Mureșan a fost otrăvit în camera sa de hotel din Kenya

de Oana Pavelescu    |    27 Mar 2018   •   16:36
Christopher Wylie: Dan Mureșan a fost otrăvit în camera sa de hotel din Kenya

Christopher Wylie, fostul angajat al Cambridge Analytica, cel de la care a pornit scandalul datelor celor 50 de milioane de utilizatori de Facebook, a fost audiat de parlamentarii britanici, marți. În timpul audierii, Wylie a declarat că el crede că predecesorul său, Dan Mureșan (fiul politicianul Ioan Avram Mureșan), a fost otrăvit în timp se se afla în camera sa de hotel din Kenya după ce a fost ratată o afacere.

Wylie a declarat comisiei parlamentare că la câteva luni după ce și-a preluat postul, reprezentanți ai Cambridge Analytica i-au spus că predecesorul său a murit în Kenya. Wylie a subliniat faptul că ceea ce a auzit erau ”pure speculații”, că i s-a spus că Mureșan lucra la o înțelegere politică dar care a picat, că românul a fost otrăvit, iar poliția locală a fost mituită ca să nu intre în camera de hotel în care Dan a murit.

”Toate astea mi-au fost spuse. Nu am fost acolo. Nu pot să afirm că toate acestea sunt adevărate, dar asta mi s-a spus”, a declarat fostul angajat al Cambridge Analytica.

Wylie s-a prezentat în fața unei comisii parlamentare pentru a explica rolul său în Cambridge Analytica, companie care acum se află în mijlocul unui scandal după ce a obținut datele a 50 de milioane de utilizatori ai Facebook fără ca aceștia să-și fi dat acordul, date utilizate în campanii politice, inlcusiv în campania electorală a lui Donald Trump.

Compania Cambridge Analytica a publicat un comunicat oficial în care spune că: ”Christopher Wylie a lucrat în companie cu jumătate de normă și și-a încetat activitatea în iulie 2014. Nu are cunoștințe directe legate de practicile și modul de lucru al firmei”.

Sursa: time.com

×