x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CIA a organizat o falsă acţiune de vaccinare la Abbottabad înaintea uciderii lui Osama Bin Laden

CIA a organizat o falsă acţiune de vaccinare la Abbottabad înaintea uciderii lui Osama Bin Laden

12 Iul 2011   •   13:52
CIA a organizat o falsă acţiune de vaccinare la Abbottabad înaintea uciderii lui Osama Bin Laden

CIA a pregatit in cele mai mici detalii actiunea soldata cu uciderea sefului retelei Al Qaeda, la inceputul lunii mai. Agentia americana a racolat un important epidemiolog pakistanez, care a avut ca sarcina organizarea unei asa-zise actiuni de vaccinare impotriva hepatitei B, sub umbrela careia sa patrunda in resedinta teroristului, pentru a avea certitudinea prezentei lui Osama Bin Laden.

Cotidianul britanic The Guardian dezvaluie ca pentru a nu starni suspiciuni, medicul Shakil Afridi si-a inceput actiunea in cele mai sarace cartiere din Abbottabad, orasul pakistanez in care Bin Laden s-a ascuns timp de aproape 10 ani.

Actiunea de vaccinare, care pentru a avea succes se desfasoara de-a lungul a trei luni, a inceput in luna martie intr-un cartier sarac, dupa care doctorul Afridi si-a mutat cartierul general in zona in care se afla resedinta teroristului.

Ziaristii britanici au identificat si o asistenta medicala care ar fi fost insarcinata, sub perdeaua injectarii membrilor familiei cu vaccinul impotriva hepatitei B, sa instaleze dispozitive care sa permita localizarea teroristului. Pe numele sau Mukhtar Bibi, asistenta a refuzat sa ofere orice declaratii, insa ar putea avea soarta sefului sau, Shakil Afridi fiind deja arestat de serviciile secrete pakistaneze (ISI), sub acuzatia de “spionaj in favoarea unei puteri straine'.

×