x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CIA pe urmele lui Bin Laden: Este în Pakistan!

CIA pe urmele lui Bin Laden: Este în Pakistan!

12 Iun 2009   •   00:00

Directorul Agenţiei Centrale de Investigaţii (CIA), Leon Panetta susţine că deţine informaţii care arată că liderul Al-Qaida, Osama Bin Laden, se ascunde în Pakistan. Întrebat de ziarişti dacă este sigur că Osama Bin Laden este în Pakistan, Leon Panetta: "Ultima informaţie pe care o avem este că încă e acolo".



Osama Bin Laden, care a scăpat vânătorii americane după atentatele de la 11 septembrie 2001 din SUA, a înregistrat, în decursul anilor, mai multe înregistrări video şi audio pentru a demonstra că e încă în viaţă. Găsirea lui Osama Bin Laden este "una dintre cele mai importante priorităţi ale noastre", a declarat Panetta. "Una dintre speranţele noastre este că intensificarea acţiunilor militare ale armatei pakistaneze, combinată cu operaţiunile noastre, ar putea spori şansele" de găsire a liderului Al-Qaida, a spus şeful CIA.

Leon Panetta a precizat că Al-Qaida "rămâne cea mai gravă ameninţare de securitate" pentru SUA şi liderii săi", menţionând că reţeaua teroristă continuă să planifice atentate împotriva americanilor în Pakistan. Există "un număr de persoane" în Pakistan care furnizează informaţii privind ţintele Al-Qaida din SUA, a adăugat el.

De asemenea, CIA îşi concentrează atenţia asupra ţărilor în care Al-Qaida ar putea găsi refugiu, precum Somalia şi Yemen, a mai menţionat Panetta.

×
Subiecte în articol: externe