x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ciamba a discutat cu oficiali francezi despre Cadrul Financiar Multianual şi Brexit

Ciamba a discutat cu oficiali francezi despre Cadrul Financiar Multianual şi Brexit

30 Apr 2019   •   19:05
Ciamba a discutat cu oficiali francezi despre Cadrul Financiar Multianual şi Brexit

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a vorbit, marţi, despre Cadrul Financiar Multianual şi Brexit cu preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Adunarea Naţională a Franţei, Sabine Thillaye şi cu secretarul general pentru Afaceri Europene, Sandrine Gaudin.

Ministrul român a subliniat, în discuţia cu Sabine Thillaye, importanţa Cadrului Financiar Multianual (CFM) 2021-2027 pentru Preşedinţia României la Consiliul UE, evidenţiind că "în prima parte a mandatului, eforturile au fost concentrate asupra avansării negocierilor privind reglementările sectoriale legate de viitorul buget", arată un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis AGERPRES. 

De asemenea, oficialul român a arătat că Preşedinţia României la Consiliul UE va continua negocierile privind aspectele orizontale din viitorul Cadru Financiar Multianual 2021-2027, în perspectiva dezbaterilor de la nivelul liderilor europeni, prevăzute să aibă loc la Consiliul European din iunie. 

Dialogul bilateral pe teme europene a continuat cu ocazia întrevederii cu Sandrine Gaudin.

Un alt subiect important abordat cu interlocutorul francez l-a reprezentat procesul Brexit. În context, ministrul delegat a apreciat că "cea mai bună modalitate de a avansa în acest proces rămâne ratificarea acordului de retragere, singurul instrument posibil de limitare a consecinţelor negative ale Brexit şi de garantare a certitudinii juridice pentru cetăţeni şi întreprinderi". 

În context, cei doi oficiali au făcut referire la viitorul Uniunii Europene. Ministrul delegat a arătat că reflecţia privind viitorul Uniunii va culmina cu Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, la Sibiu, pe 9 mai. 

Ciamba a vizitat şi Casa Memorială Jean Monnet, unul dintre fondatorii comunităţii europene. Oficialul român a lăsat un mesaj în cartea de onoare a Casei Memoriale.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ciamba cadrul financiar multianual brexit