x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ciclonul Idai a provocat moartea a peste 800 de persoane

Ciclonul Idai a provocat moartea a peste 800 de persoane

02 Apr 2019   •   11:44
Ciclonul Idai a provocat moartea a peste 800 de persoane

Ciclonul Idai, care a devastat sud-estul Africii între 14 şi 15 martie, a provocat moartea a peste 800 de oameni în trei ţări, Mozambicul fiind statul cel mai afectat, cu aproape 600 de persoane decedate, relevă datele oficiale transmite marţi, relatează EFE. 

Autorităţile din Mozambic şi echipele de salvare au descoperit alte 80 de cadavre în centrul ţării, zona cea mai lovită de Idai, ceea ce ridică numărul morţilor la 598, după cum a indicat marţi Institutul Naţional de Gestionare a Dezastrelor (INGD). 

Aceste noi victime, la care se adaugă decesele provocate de ciclon în ţara vecină Zimbabwe - 181 şi în Malawi (conform datelor ONU) - 59, fac ca numărul total al persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma trecerii ciclonului tropical prin sud-estul Africii să treacă de 800. 

Peste 100.000 de case, 3.300 săli de clasă şi 54 de centre medicale au fost afectate de acest fenomen meteorologic, care a ajuns deasupra uscatului aproape de Beira, al doilea oraş ca mărime al Mozambicului, pe 14 martie, iar ziua următoare s-a deplasat spre Zimbabwe. 

Totodată, luni, autorităţile sanitare mozambicane, citate de AFP, au anunţat că epidemia de holeră cu care se confruntă centrul Mozambicului, ca urmare a inundaţiilor provocate de trecerea ciclonului tropical Idai, a făcut prima victimă, în timp ce peste o mie de persoane sunt contaminate.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ciclonul idai